Spoštovani starši!

Šest tednov od zaprtja vrtcev je za nami. V vsem tem času poteka nujno varstvo, ki ga zagotavljamo v centralni enoti vrtca in je namenjeno vsem tistim, ki si drugega varstva ne morejo zagotoviti.

Včeraj zvečer je sicer odjeknila novica o proceduralnih zapletih pri veljavnosti ukrepov, med njimi tudi o pouku na daljavo in zaprtju vrtca. Zato v tem trenutku nekako “visimo v zraku”. Menim, da je stanje v državi takšno, da bo prevladal razum in bo skrb za zdravje postavljena na prvo mesto ter da bo ta administrativni zaplet odpravljen. Vsekakor pa moramo slediti navodilom našega resornega ministrstva in občine kot ustanovitelja. Zadnji prejeti sklep MIZŠ podaljšuje vse ukrepe, sklep župana pa zagotavljanje nujnega varstva v vrtcu.

Če pa bo v času do ponedeljka prišlo do kakršnihkoli sprememb, vas bomo o tem obvestili in se bomo ustrezno in maksimalno kolikor bo mogoče, prilagodili. Še vedno smo vse zmogli, naše preizkušnje velikokrat niso bile lahke, zato verjamem in vem, da bo tako tudi tokrat.

Spodbujajte otroke k samostojnosti, pomagajte jim organizirati čas, ne pozabite na njihovo rekreacijo in fizično aktivnost, predvsem pa poskušajte ohranjati vedrega duha in optimizem. Sreča se skriva v drobnih vsakdanjih stvareh, ko prisluhnemo drug drugemu in nam je drug za drugega mar. Otroci nas tokrat potrebujejo bolj kot kadarkoli do sedaj. 

Srečno in pazite nase!

Melita Jakelj, ravnateljica”

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)