Spoštovani starši,

najprej iskrena hvala, da ste hitro in vestno izpolnili anketo o prihodu v vrtec.

Ponedeljek je pred vrati in prav je, da vas obvestimo o poteku dneva za tiste starše, katerih otroci se vračajo v vrtec. Prosimo vas, da se o teh stvareh s svojim otrokom na primeren način pogovorite, da bo vsaj malo pripravljen na spremembe, ki ga čakajo, mi pa obljubimo, da bomo naredili kar je v naših močeh, da bo prihod za otroke čim manj stresen.

Prosim, če v centralni vrtec otroke 1. starostnega obdobja (1 -3. leta) v kolikor je to mogoče,  pripeljete in prevzamete na vhodu s strani telovadnice, otroke 2. starostnega obdobja (3. – 6. let) pa na vhodu s strani stare policije.

Na vhodih bo zjutraj otroke sprejemal vzgojitelj, ki bo nosil masko, ker bo v kontaktu z različnimi starši. Prvi dan najprej oddate podpisano izjavo,  se pogovorite o posebnostih, predate rezervna oblačila, copate ipd. (ob odhodu vam lahko prejšnja rezervna oblačila iz omaric vrnemo nazaj, če jih je otrok prerasel). Če vzgojitelja ni na vhodu, pozvonite na zvonec otrokove skupine. Prav tako popoldne ob prevzemu pozvonite na zvonec in povejte po katerega otroka ste prišli.

V igralnicah vzgojitelji ne bodo nosili mask. V eni skupini bosta dva stalna vzgojitelja tekom celega dneva, med skupinami se ne bomo menjali. Skupine se ne bomo v nobenem času dneva združevale. Oblikovane so po predlaganih normativih; 8 otrok za 1. starostno obdobje in 10 otrok za 2. starostno obdobje. Glede na situacijo in spremenjen normativ mogoče vaš otrok ne bo v matični skupini, so pa združeni tako, da so si po starosti blizu. Odprte so vse podružnične enote vrtca. Večino časa bodo skupine na prostem, v kolikor bo to omogočalo vreme.

V kolektivu vrtca se bomo po najboljših močeh potrudili, da bomo pripravili kar se da prijazen in postopen prehod nazaj iz vašega varnega domačega okolja v naš vrtec.

 

kolektiv Vrtca Kobarid

 

 

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)