V februarju 2014 smo opravili anketo o zadovoljstvu staršev s storitvami vrtca. Od 150 razdeljenih anketnih vprašalnikov so starši vrnili 68 izpolnjenih vprašalnikov, kar predstavlja dobrih 45%. 

Starši so ocenjevali pet področij s stopnjami od 1 do 5, in sicer: delo strokovnih delavcev, program, prehrano in opremo, organizacijo in informacije.

Po analizi anketnih vprašalnikov smo izračunali srednje ocene za posamezna področja in ugotovili, da starši najbolje ocenjujejo delo strokovnih delavcev, kjer so bile vse srednje ocene nad 4. Prav tako so starši pokazali veliko mero zadovoljstva s prehrano, organizacijo počitka otrok, govorilnimi urami idr. Nekatera ostala področja so ocenjena z nekoliko nižjimi srednjimi ocenami, vendar še vedno med 3 in 4. 

Rezultat raziskave nam bo dobro vodilo za dobro delo še naprej. Večjo pozornost bomo namenjali področjem, kjer smo zaznali nekoliko nižje stopnje zadovoljstva, in jih poskusili počasi izboljšati. Zahvaljujemo se vsem, ki ste oddali izpolnjene anketne vprašalnike.

Analizo ankete si lahko ogledate tukaj


Martina Kenda, pomočnica ravnateljice za vrtec

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)