a. ZAVEZOVANJE VEZALK

1. NAČIN
Najpreprostejši, z dvema zankama, ki se imenuje “babičin vozel.” Zelo preprosto je: dve prosti zanki morate zložiti s prostih koncev čipke, nato jih prečkati in vezati vozel, tako da eno od zank vlečete po sredini oblikovanega “loka”.

Pri poučevanju te metode morate celoten postopek prikazati v korakih. Naučite se zložiti čiste zanke, ki so podobne zajčjim ušesom, nato pa vozel dobro privijte in zategnite.

Najlažji način za učenje otroka na igriv način. Na primer, lahko poveš takšno zgodbo: “Spoznali sta se dve gosenici (prosti konci vezalk) in se odločili, da se odpravimo na sprehod in se držimo za roke (zavežemo vozel). In zajčki fantom skočijo naproti (naredimo zanke iz prostih koncev), ki so gosenice povabili na čaj. Zgrabili so ročaje (prečkamo zanke) in skočili v luknjo (zanko smo položili v »lok«) in zategnili vozel.”

2. NAČIN

Z enim očescem je nekoliko bolj zapleteno, vendar bolj zanesljivo. Če želite naučiti otroka, da zaveže to vrsto vozla, lahko pove naslednjo zgodbo: “Zajček z imenom Bom je verjel, da je najhitrejši (dodamo zanko z enega prostega konca čipke). Toda še en zajček po imenu Bim se bo odločil, da bo prelisičil Boma. Tekel je okoli njega (z drugim prostim koncem obkrožimo prvo zanko) in prvi je bil na cilju (drugo zanko potegnemo od sredine in zategnemo vozel).”

 

PRIPOMOČKI, KI JIH LAHKO IZDELAMO DOMA

           

 

(Skupno 1.196 obiskov, današnjih obiskov 1)