Skupina Žabice smo v letošnjem šolskem letu sodelovali v mednarodnem eTwinning projektu “Let’s write a fairy tale / story together.” Povezali smo se s šolami in vrtci iz Turčije, Hrvaške in Francije ter skupaj napisali pravljico. Najprej smo izglasovali najljubši naslov in največ glasov je prejel naslov Roža želja. Nato je skupina iz Turčije začela pisati pravljico in svoj del poslala naslednji skupini. Tako se je pravljica dopolnjevala, dokler je ni končala skupina iz Francije. Žabice smo si izmislili del pravljice o vesolju. Narisali smo še risbe in ustvarili e-knjigo.

Žabice smo si na globusu ogledali, kje živijo otroci iz drugih udeleženih šol in vrtcev, njihove zastave, pogledali pa smo si tudi fotografije in posnetke njihovih šol oziroma vrtcev.

Pravljico si lahko ogledate in poslušate s klikom na spodnji povezavi. Kliknete na gumb play, poslušate pravljico in nato po knjigi listate s klikom na vsako stran posebej. Za celoten ogled se morate vpisati na spletno stran StoryJumper. Vpis je hiter in enostaven.

Roža želja (v slovenščini)

Wish Flower (v angleščini)

Upamo, da vam bo pravljica všeč in da se morda tudi vam izpolni kakšna želja, kot se je dečku v pravljici.

Pripravil: vzgojitelj Blaž Volarič
(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)