Spoštovani starši,

pravkar smo prejeli okrožnico, kjer piše da od 1. 6. 2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje. To pomeni, da bodo skupine enake kot pred zaprtjem vrtca v marcu. Ostaja seveda upoštevanje vseh higienskih priporočil.

Za starše otrok, ki s 1. 6. 2020, še ne pridejo v vrtec je pomembna spodnja informacija: “Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru RS predložila že tretji interventni zakon – Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Covid-19 (ZIUOOPE), v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona). Starši, ki so se iz različnih razlogov odločili, da otrok ne vključijo v vrtec, imajo vrtec brezplačno. Če je bil/bo v tem času otrok v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale dneve pa ne, bodo starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila (in ne le za stroške neporabljenih živil).”

S ponedeljkom se torej spremeni tudi režim sprejemanja otrok, ki ne bo več na vratih, temveč jih starši kot prej pripeljete do igralnic. V prostorih vrtcev starši upoštevate higienska priporočila (umivanje/ razkuževanje rok, higiena kašlja, razdalja, nošenje maske v zaprtem prostoru).

V ponedeljek, 1. 6., vsi, ki se vključujete na novo, prinesete podpisano izjavo.

V kolikor ima kdo še kakšno vprašanje, sem na voljo na vrtec@os-kobarid.si ali na 05 38 99 705.

Urška Mlekuž Vončina, vodja vrtca

 

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)