Spoštovani starši.

Agencija za varnost prometa je pripravila nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas in otroški varnostni sedeži, ki poteka v času od 2. marca do 15. marca 2020.

Varnostni pas je eden od pomembnejših izumov za večjo varnost voznikov in potnikov v vozilihVozniki in potniki osebnih avtomobilov predstavljajo skoraj polovico smrtnih žrtev v prometnih nesrečah in spadajo med najpogostejše žrtve. Zato je pomembno, da so vozniki in potniki v avtomobilu vedno pripeti, tudi na najkrajših vožnjah. Dosledna uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrtne žrtve kar za polovico, skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, ter za skoraj četrtino zmanjša tveganje za nastanek lažjih poškodb, tako pri voznikih kot pri sopotnikih na sprednjih sedežih.

Ker se zavedamo, da je spodbujanje navade in zavesti, da je potrebno skrbeti za lastno varnost in varnost drugih, zelo pomembna, bomo tudi v našem vrtcu izvedli različne aktivnosti, kot so pogovori o pomenu varnostnih pasov, demonstracija pravilnega pripenjanja, spodbujanje dobrih zgledov in pozitivnih sporočil glede pripenjanja z varnostnim pasom.

Pripenjamo še video gradiva o varnostnem pasu ter izbiri otroškega sedeža.

Varnostni pas – vez z življenjem:  https://www.youtube.com/watch?v=3MyZbNu4KmA

Izbira otroškega avtosedeža: https://www.youtube.com/watch?v=buQSVRR-j2Y

 

  

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)