Starše ponovno spomnim, da vaše pravice do znižanega plačila vrtca niso avtomatične, ampak jih urejate na pristojnem CSD. V kolikor tega ne uredite pravočasno, ste za čas, ko nimate odločbe o znižanem plačilu vrtca, dolžni plačati 77% cene vrtca.

V praksi to pomeni, da v kolikor ste pozabili podaljšati vašo pravico, tega ne boste ugotovili iz računov za vrtec, saj odločbe prihajajo kasneje kot se opravlja obračune storitev in se zato do prejema novih odločb obračunava  akontacija v višini stare odločbe. Računovodstvo tudi nima vpogleda v vaše oddane vloge in odločbe, ampak lahko prevzame samo razvidne podatke odločb. Ob avtomatičnem prejemu obvestila o novi odločbi oz. ob ugotovitvi, da vloga ni bila oddana (če odločbe v razumnem času še vedno ni),  pa prejmete tudi poračun za razliko med že plačano ceno vrtca in 77% ceno vrtca, ki vam ga za mesece brez odločbe računovodstvo mora zaračunati.

Ker so v tem trenutku dolgovani zneski lahko že precej visoki, vas ponovno spomnim na pravočasno urejanje vaših pravic, kar edino lahko prepreči slabo voljo in finančno stisko.

Obvestilo je pomembno  v mesecu decembru (za vse za novo koledarsko leto), v mesecu avgustu za vse starše novincev  ter med letom za vse starše med letom vpisanih otrok.


Monika Kavčič, vodja vrtca

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)