plesni_zakljuek_Mojca_mavri

V letošnjem šolskem letu 2012/2013 smo v vrtcu v Kobaridu v okviru plesne šole Metropola dance iz Tolmina izvajali dodatni program plesnih uric.

Plesne urice so potekale ob ponedeljkih, vodila pa sem jih Mojca Maurič. Obiskovali so jih otroci stari 4 in 5 let, povečini medvedki in metuljčki, pa tudi nekaj otrok iz zunanjega oddelka Breginj.

V celotnem plesnem obdobju smo plesne urice razdelili v dva sklopa. Prvi zimski sklop smo se spoznavali, plesali pesmice, kjer smo spoznavali živali, zimske radosti ter novoletna rajanja in v tem sklopu decembra naredili plesni nastop, kjer smo pokazali kaj vse smo se do takrat naučili.

V drugem sklopu pa smo se pripravljali za pomladanski nastop, ki smo ga izvedli konec aprila, kjer smo pripravljali pravo plesno pravljico Jurij Muri v Afriki. Naučili smo se pesmice iz že imenovane pravljice ter ob zaključki pripravili pravo plesno zgodbico s katero smo skupaj z rekviziti za bolj živo zgodbico nastopili na prostem pred vrtcem. Nastopili smo za starše in sorodnike, ter tako pripravili majhen zaključek plesnega leta.

 

Prispevek pripravila:  Mojca Maurič, učiteljica plesne šole Metropola dance

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)