Spoštovani starši,

z 18. majem naš vrtec ponovno odpira svoja vrata. Vrtec bomo odprli v skladu s priporočili ZRSŠ za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer ter v skladu s Higienskimi priporočili za vrtce v času epidemije Covid-19 s strani NIJZ. Prostore in opremo bomo ustrezno pripravili ter poskrbeli, da bo sprejem za otroke potekal prijetno in da se bodo počutili varno. Otroci bodo združeni v manjše skupine. V kolikor bo to mogoče, bo varstvo potekalo čim več na zunanjih površinah okoli vrtca.

Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odprtju (preberite tukaj). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujejo vrnitev v vrtec.

 

PRIJAVE

Pred prihodom v vrtec je obvezna prijava. Starši, ki bodo otroke z 18. majem vključili v vrtec, bodo dolžni plačevati vrtec. Starši otrok, ki imajo varstvo na domu, bodo še naprej oproščeni plačila vrtca.

Prijava poteka preko ankete, ki je objavljena na koncu tega obvestila. Prosimo, da jo izpolnite najkasneje do torka, 12. maja, do 12.00. Do srede, 13. maja, moramo namreč poročilo o številu vključenih otrok poslati na MIZŠ.

Anketo naj izpolnijo VSI STARŠI; za otroke, ki se vračajo IN tudi za otroke, ki vrtca trenutno ne potrebujejo oz. se vračajo kasneje. Anketa je zelo kratka, samo bistveni podatki so v njej, vzame vam pol minute časa.

V kolikor se vaš otrok v vrtec vrača kasneje v maju ali juniju, nam tik pred vrnitvijo to sporočite na vrtec@os-kobarid.si. V vsakem primeru rešite tudi anketo.

 

PRVI PRIHOD V VRTEC

Ob prihodu otroka prvi dan starši prinesejo podpisano izjavo (izjava staršev). V vrtec naj prihajajo le zdravi otroci. Starši naj v primeru, da otrok zboli, obvestijo vrtec (na številko 031 670 624) in otroka ne pripeljejo v vrtec.

 

VSTOP V VRTEC

V vrtce vstopajo samo otroci in zaposleni, ostali le po potrebi po predhodni najavi in naj upoštevajo vse potrebne ukrepe (nošenje maske, higiena rok, kašlja itd.).

Na obeh vhodih centralnega vrtca v Kobaridu bo eden od zaposlenih, ki bo vašega otroka prevzel, ga odpeljal do garderobe in nato v skupino. V kolikor pride pred vhod več staršev naenkrat, upoštevajte medosebno razdaljo 1,5 – 2m. Ob času odhoda otroka iz vrtca boste pozvonili na zvonec skupine, kjer je vaš otrok in bomo otroka pospremili do vhoda, kjer ga počakate. V podružničnih vrtcih bo režim sprejema in oddaje otrok napisan na vhodnih vratih v vrtec. Ob toplem vremenu bo lahko potekal sprejem in oddaja otrok direktno na igrišče/z igrišča vrtca. Tako bo do spremembe režima, spremljajte obvestila na vratih.

Prinašanje igrač in knjig od doma ni dovoljeno.

 

KONTAKTI

Priporočamo kontakt z vzgojitelji/vodstvom/svetovalno službo/logopedinjo prek telefona ali elektronske pošte (seznam el. naslovov vzgojiteljev).

 

ANKETA

Anketo o obiskovanju oz. neobiskovanju vrtca rešite na naslednji povezavi (izpolnite najkasneje do torka, 12. maja, do 12.00) :

https://www.1ka.si/a/281275

Za izpolnjeno anketo in za upoštevanje navodil se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo. Vsi si želimo, da bo vračanje nazaj v stare tire čim manj stresno za vse. S skupnimi močmi bo delo lahko normalno potekalo v dobro naših otrok, vas in nas.

 

S spoštovanjem,

 

Urška Mlekuž Vončina,                                                                                               Melita Jakelj,

vodja vrtca                                                                                                                       ravnateljica

 

objavljeno 9. 5. 2020 ob 10.30

 

(Skupno 948 obiskov, današnjih obiskov 1)